31 Mart’ta yapılan mahalli idareler genel seçimlerinde Türkiye genelinde yapılan yerel seçimlerde kazanan bağımsız 9 ilçe belediye başkanı içerisinde yüzde 53.13’le en yüksek oy oranını elde ederek Hüyük belediye başkanı seçilen Dr.Sadık Sefer, ardından mazbatasını alarak görevine başlamıştı.

Bağımsız aday olarak en yakın rakibinin bin 767 oy önünde Hüyük Belediye Başkanlığına seçilen Dr.Sadık Sefer’in 30 yıl aradan sonra yeniden ilçe belediye başkanlığını kazanması sadece Hüyük’te değil Konya’da da çok konuşulmuştu. Dr.Sefer, yerel seçimler sonrası siyaseten de tüm dikkatlerin ve gözlerin çevrildiği isim olmuştu.

AK PARTİ’YE KATILACAĞI KONUŞULUYORDU

Bağımsız belediye başkanı olarak 6 ayın üzerinde görev yapan Dr.Sadık Sefer’in son dönemde ilçede AK Parti saflarına katılacağı konuşuluyordu.

Hüyük ilçesinin gündemini günlerdir meşgul eden konu, sosyal medyada da son günlerde kulis bilgisi olarak çok dile getirilmeye başlandı.

Dr.Sadık Sefer’le birlikte Konya’da bir başka ilçenin belediye başkanının da AK Parti saflarına katılacağı hususu, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’nın önceki günlerde partisinin ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda da gündeme geldi. Angı, ilçe başkanlarını konuya ilişkin bilgilendirdi.

KONYA’DA AK PARTİ SAFLARINA KATILACAK DİĞER İSİM KİM?

Konya’da Sadık Sefer’le birlikte hangi ilçenin belediye başkanının AK Parti saflarına katılacağı merak konusu olurken, Haberönses muhabirinin edindiği ve sosyal medyada da kulis bilgisi olarak dile getirildiği şekliyle 9 Ekim 2024 günü AK Parti’nin TBMM’de yapılacak olan grup toplantısında parti rozetlerinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılacağı öğrenildi.

Sadık Sefer’in yaşanan bu son gelişmeler üzerine yarın sabah erken saatlerde grup toplantısına katılmak üzere Ankara’ya hareket edeceği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

SADIK SEFER NE DEMİŞTİ?

Yerel seçimlerde bağımsız belediye başkanı seçilen Dr.Sadık Sefer, Beyşehir Adliyesi’nde yapılan törende mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, seçim sürecinde kendisine destek veren ilçe halkına teşekkür ederek, Hüyük halkının kendisine çok büyük bir teveccüh gösterip 30 yıl sonra ikinci kez belediye başkanlığına seçtiğini vurgulamış; “Bunun tabi karşılığını hizmet olarak geri döndürmek istiyorum.

Daha önce vaat ettiğimiz icraatların hepsini de hayata geçirmeye çalışacağız. İkinci kez 30 yıl aradan sonra belediye başkanlığına seçildim. Tabi o dönemde büyükşehir yoktu.

İlçede sadece merkez belediye başkanı idim. Şimdi tüm ilçenin belediye başkanı olarak hizmet vereceğiz. Tüm mahallelerimiz bize aynı eşit uzaklıkta, ilçe merkezi ile beraber her yere eşit bir şekilde hizmet vermeye çalışacağım. İnşallah başarılı oluruz.

Tüm meclis üyelerimle beraber, belediye çalışanlarımla beraber, ilçe halkımla beraber en güzelini yapmaya çalışacağız.

“HÜYÜK HALKINA ÇOK ŞEY BORÇLUYUM”

Ben Hüyük halkına çok şey borçluyum. Beni ‘ben’ yapan, beni bu noktaya getiren insanlar ve şu anda da bağımsız adaylar içerisinde en yüksek oy oranıyla seçip Türkiye birinciliği yapıp Hüyük ilçemizi basın aracılığıyla Türkiye’ye tanıtan insanlardır. Onlara çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de benimle beraber tahmin ediyorum 9 bağımsız aday kazanmış, en yüksek oy oranı bizim oldu.”şeklinde sözlere yer vermişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir